Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Kinderorthopedie.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Kinderorthopedie.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

ongeruste ouder

Geschreven op: Maandag 27 November 2006 om 16:48
Ongepast of beledigend?

Onze zoon Mike van 11 jaar heeft sinds januari van dit jaar last van zijn hak bij beide voeten.
Het begon bij pijn gedurende het sporten maar werd steeds erger. Hebben steunzolen geprobeerd maar die hielpen niet. Pijn werd steeds erger en nu heeft hij ook last van zijn knieen. Inmiddels is de pijn zo hevig dat hij niet meer kan lopen. Hij is inmiddels in behandeling bij een orthopeed die contateerde dat hij aan groeipijn lijdt(ziekte van sever-schinz=hak, ziekte van osgood-schlatter= knie).Om zijn benen rust te gunnen worden ze nu om de beurt in het gips gezet. Zijn er mensen die deze vormen van groeipijn herkennen ook in deze mate. De orthopeed zegt dat hij er gedurende de groeiperiode last van kan houden. Nu groeien kinderen tot hun 16e. Ik hoop eigenlijk dat dit niet gaat voortduren tot zijn 16e.

Graag hoor ik ervaringen van anderen.

alvast bedankt voor jullie reaktie 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 7 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7]

Geschreven door: Lidy Weda op Woensdag 3 Januari 2007 om 05:19 Ongepaste reactie?

Hallo ongeruste moeder, ik ben zo''n andere ongeruste moeder en heb een zoon van net 10 met dezelde klachten. Bij Max begonnen de klachten al bijna 3 jaar geleden. Max doet eigenlijk zo weinig mogelijk. Ook onder behandeling van een orthopeet, en heeft al aan beide benen het gips gehad en 12 weken in een rolstoel gezeten, omdat de deskundigen zeggen dat rust helpt. Wij weten nu uit eigen ervaring dat het bij Max niet heeft geholpen. Hij is nu 3 weken uit het gips en wou oudejaarsdag graag vuurwerk afsteken overdag, maar na 2 uurtjes was het al over en sluiten. Dus weer in de rolstoel en aan de asperine''s. Mijn zoon heeft het ook echt extreem en gehoord dat het wel tot zijn 16-e kan duren. Maar zijn knieen spelen nu ook flink op, en hij zit eigenlijk nog steeds veel in zijn rolstoel, want hij is de pijn meer dan zat. Max moet dus eigenlijk in een rolstoel zitten om de pijn voor te blijven. Want ondanks zijn minimale beweging nemen de klachten alleen maar toe, wat me toch zeer veel zorgen baart. Hij komt op deze manier echt in een rolstoel terecht. Ik heb er inmiddels al veel over gelezen, maar kom niets tegen waarin de klachten ook zo extreem als Max die heeft beschreven worden. Ik lees overal dat rust de oplossing is, helaas bij ons dus niet. Ik hoop met mijn hele hart dat het gips en de rust bij jullie wel helpt, en wens jullie veel sterkte. Ondertussen zoeken wij voor Max verder op aanraden van de fysio, want die vond de klachten van Max wel zo extreem dat die ons aanrade om verder te zoeken en uit te sluiten of Max niet wat anders heeft. Mijn vraag is aan jouw zou je me willen mailen? Ik ga in elk geval mijn zoon uitleggen dat er nog iemand is die het zo heeft als hij, want hij zegt mij wel eens heel ernstig : mam, ik kan echt niet meer lopen hoor. Ik hoor nooit zoiets bij anderen kinderen...gek he? Strekte we leven echt met jullie mee.


Geschreven door: Miranda van der Meer op Zondag 7 Januari 2007 om 16:22 Ongepaste reactie?

Hallo Lidy,

We zijn blij dat je gereageerd hebt. Mike dacht al dat hij de enige was met deze klachten. Mike is inmiddels uit het gips. Het heeft in totaal ongeveer 7 weken geduurd. Inmiddels heeft hij fysiotherapie en heeft hij een kuur gehad van ontstekingsremmende pijnstillers(2 weken). Hier is hij nu klaar mee. Het gaat langzaam een stukje beter met hem. Lange stukken lopen en lang staan kan hij nog niet. Dat zorgt weer voor pijn in zijn hakken. We proberen wel hem te stimuleren om elke keer een stuk te lopen of op een home-trainer te laten fietsen. Zo krijgt hij meer kracht in zijn benen. Wij maakten ook gebruik van rolstoel en krukken maar deze hebben we dit moment niet nodig.
Hij zit buiten school om veel op de computer en leest af en toe een boek.
Sporten en met vriendjes buiten spelen gaat voorlopig nog niet.
Toen we hetverhaal op de site hadden gezet waren we radeloos.
Inmiddels zijn we iets optimistischer, omdat het iets verminderd is.
Hierbij vermeld ik ons mail-adres zodat we evt rechtstreeks contact kunnen hebben. geer.meer@12move.nl Jullie ook veel sterkte toegewenst


Geschreven door: Jacqueline op Vrijdag 19 Januari 2007 om 11:42 Ongepaste reactie?

Hallo allemaal,
Allereerst veel beterschap met jullie kinderen. Ook bij onze zoon Yiorgos van 10 (fervent basketballer) is gisteren Sever geconstateerd omdat hij al heel erg lang klachten had in zijn hielen en dus inderdaad ook niet meer kon lopen en zelfs moest huilen van de pijn. Nu heeft hij op zijn 6e acute reuma gehad dus de schrik zat er bij ons goed in. Hij heeft gisteren inlegzooltjes gekregen en we hopen dat we er daarmee zijn, maar ergens maken jullie berichten mij erg angstig over wat ons nog te wachten staat. Weten jullie misschien nog goede websites waar meer op te vinden is?

Graag tot horens Jacqueline


Geschreven door: Anja v.A. op Donderdag 1 Februari 2007 om 10:23 Ongepaste reactie?

Dag allemaal.
Eindelijk lees ik eens verhalen van kinderen die hetzelfde lijken te hebben als onze dochter(13). Vooral de klachten van Max zijn heel herkenbaar. Al twee jaar heeft mijn dochter de ziekte van Sever, waardoor lopen alleen binnenshuis nog mogelijk is. Op school en bij uitstapjes moet ze in een rolstoel om nog enigszins mobiel te zijn. Sinds een half jaar heeft ze heel veel last van beide knieŽn, maar vooral links. Vaak kan ze nu ook niet meer fietsen. Beide voeten zijn twee keer gegipst, maar dit heeft niet geholpen.Rust helpt niet. Er is geen duidelijke diagnose gesteld voor de knieŽn. Het zou Osgood-Schlatter kunnen zijn, of een peesontsteking, verslapte spieren of mischien iets anders. Paracetamol of diclofenac helpt nauwelijks of niet. De kinderfysiotherapeut weet er ook niet echt raad mee en heeft ons weer terug verwezen naar de orthopeed. Hopenlijk is er nog wel iets aan te doen, zo''n beperking als je zo jong bent is heel moeilijk, ook al is er best veel wat nog wel kan.Graag hoor ik van jullie, m.vr.gr. Anja.


Geschreven door: Anja v. A. op Donderdag 1 Februari 2007 om 18:32 Ongepaste reactie?

Een berichtje voor Jacqueline.
Als je deze berichten leest, zou je inderdaad bang kunnen worden. Maar kinderen als Max, Mike en onze dochter zijn echt uitzonderingen. Heel waarschijnlijk is, dat als Yiorgos het een tijdje rustig aan doet met sporten, het wel zal verbeteren. Met vriendelijke groeten; Anja


Geschreven door: Jacqueline op Dinsdag 13 Februari 2007 om 12:47 Ongepaste reactie?

Hallo Anja,

Dank je wel voor je berichtje. Wij waren ook erg blij om er wat meer over te lezen. Ik woon namenlijk in Griekenland op Kos Eiland en hier weten ze er zowiezo al weinig over. Yiorgos heeft als kind van 6 ook acute reuma gehad dus je kan je indenken hoe we geschrokken zijn toen hij niet meer kon lopen van de pijn. Nu na een paar weken de steunzolen en volop smeren met arnica force creme van dr vogel zien we goede resultaten. Hij is zelfs al een paar dagen nu geheel pijnvrij. Dus wij gaan geloof ik de goede kant op. Wat verschrikkelijk dat jullie dochter er zoveel last van heeft. Wij hopen dat het snel over mag gaan en dat jullie een oplossing kunnen vinden. PS moet wel zeggen dat zelfs ook bij de reuma de arnica force creme wonderen heeft verricht. Misschien het proberen waard! Sterkte met alles Jacqueline


Geschreven door: petra op Donderdag 15 November 2007 om 19:26 Ongepaste reactie?

Hallo allemaal, ik heb een zoon van net 9 die ook al 6 maanden niet kan sporten en amper lopen van de pijn in de hielen. ik ben gister op eigen houtje naar het ziekenhuis geweest en nu gaat hij in het gips met beide benen tegelijk... ik ben heel benieuwd hoe dat zal gaan. ik hoop van harte dan het wat oplost... hopelijk gaat het met jullie kinderen inmiddels wat beter???
petra


Geschreven door: Lidy op Zaterdag 17 November 2007 om 21:31 Ongepaste reactie?

Hallo ouders van kids met dezelfde klachten als MAX. Ik kan jullie melden dat er werkelijk hoop is voor jullie kinderen. Als laatste redmiddel stuurde de kinderorthopeed Max naar een loopcentrum in Nijverdal. Zij wist het eigenlijk ook niet meer, dus wij naar Nijverdal. In dat betrefende loopcentrum is Max zeer uitvoerig onderzocht door een meneer SEVE, toevallig toch als je de ziekte van SEVER hebt???? Deze zeer geduldige en deskundig meneer heeft voor Max zolen gemaakt voor in zijn schoenen, want niets aan de stand van de voeten van Max was nog goed. Hij begreep werkelijk de ernst van deze situatie. En heeft alles uit de kast getrokken voor Max, en het wonder is geschiet. Na een intentsive periode van kinderfysio, beginnend in het water zodat de spieren weer langzaam konden wennen aan oefeningen die Max moest gaan doen is Max zijn toestand dratisch VERBETERD!!!! Sinds het nieuwe schooljaar gymt Max weer heel voorzichtig mee met de gymles op school. En nog beter is dat hij bijna pijnvrij is. Hij heeft nog wel klachten na echt een hele dag lopen, bijvoorbeeld tijdens het schoolreisje die hij dit jaar voor het eerst zonder rolstoel kon meemaken. Maar dat staat niet in verhouding tot zijn eerdere klachten. De ziekte is natuurlijk niet weg maar is nu heel goed hanteerbaar voor Max, en daar gaat het om. Een kind wil zo graag mee doen, zonder pijn wist Max in het begin niet wat hem overkwam. In het begin zei hij wel 10 keer per dag: ik heb nog geen zere hakken en voeten!!!! Zijn heupen waren ook al niet mee op dezelfde hoogte door zijn loopje. Wat ben ik blij voor MAX, kan ik niet uitleggen hoe blij. Als je bij google LOOPCENTRUM NIJVERDAL intypt kom je vanzelf bij hun website uit. Ik wou dat we veel eerder van dit centrum hadden geweten......hij heeft toch zoveel pijn versleten en dingen gemist die door zijn pijn niet meer konden. Maar goed, het is nu geweldig zoals het met Max gaat, we blijven onder controle van het loopcentrum....en zijn dolblij dat we meneer SEVE hebben. Ik hoop dat het met jullie kids iets beter gaat.....in elk geval sterkte
Lidy


Geschreven door: Danielle op Dinsdag 20 November 2007 om 10:47 Ongepaste reactie?

Goedemorgen, ik ben heel blij dat ik deze site heb gevonden, want ik wist eigenlijk niet precies wat ik hier mee aanmoest en dacht ook dat mijn dochter van 12 zich een beetje aanstelde. Zij heeft sinds een maand last. terwijl ze een basket ball wedstrijd speelde kon ze opeens niet meer op haar voet staan. Sindsdien heeft ze in het gips gezeten,maar blijft pijn houden. wij wonen in Spanje en ik weet op dit moment niet goed naar welke specialist ik zou moeten gaan met haar?


Geschreven door: nicole op Maandag 4 Februari 2008 om 13:03 Ongepaste reactie?

hai allemaal,
Ik heb een zoon van 11 jaar en sinds een half jaar heeft hij telkens na voetbaltrainingen en na de wedstrijden last van zijn hakken ....maar het wordt minder naarmate de dag vorderd.
Ook na school voetbalt hij graag en heeft dan soms pijn.
Nu is mijn vraag: - is het zo ook op deze manier bij jullie kinderen begonnen?
- hoe snel was de huisarts erachter dat het om sever ging?

ik ben er nog niet mee naar een huisarts geweest, ik dacht eens kijken of het vaker voorkomt....ja dus en ik ben er best wel van geschrokken.
Hopelijk kan iemand mij een antwoord geven


Pagina 1 van 7 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Kinderorthopedie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)