Redactie

Redactieraad Kinderorthopedie.nl

Alle medische informatie op Kinderorthopedie.nl is geschreven en/of gecontroleerd door onze redactieraad. De redactieraad bestaat momenteel uit 3 verschillende (kinder-)orthopeden.

De redactie is volledig onafhankelijk van het management en van de sponsors. Op geen enkele wijze oefenen management en/of sponsors invloed uit op de redactie.

Dr. R.J.B. Sakkers, Orthopedisch chirurg
Opgeleid in Leiden, werkzaam in Utrecht.

"In mijn werk als orthopaedisch chirurg voor kinderen word ik vaak met vele vragen van ouders geconfronteerd. Met deze website hoop ik ouders nog beter te kunnen informeren. Naast het verschaffen van algemene informatie kan de website dienen als voorbereiding op een gesprek met de arts maar ook om nog eens na te lezen na het kinderorthopaedisch consult. Wij hopen dat ook huisartsen, kinderartsen, kinderrevalidatieartsen en kinderfysiotherapeuten gebruik zullen maken van deze website."

Dr. J.A. van der Sluijs, Orthopedisch chirurg
Opgeleid in Maastricht, werkzaam in Amsterdam.

"Kinderen zijn geen kleine volwassenen. Dat betekent dat zij vaak anders staan en lopen dan volwassenen. Dat kan je als ouder onnodig verontrusten of je zoekt informatie over afwijkingen van het bewegingsapparaat bij kinderen. Op internet is veel te vinden maar het perspectief ontbreekt vaak, waardoor je met meer vragen en onrust blijft zitten. Doel van deze site is op een nuchtere en zakelijke manier verschillende aspecten van de kinderorthopedie vanuit Hollands perspectief te belichten zodat de normale standsafwijkingen bij kinderen duidelijk worden en de lezer bij serieuzere afwijkingen de hoofdlijnen kan blijven zien."

Drs. H.A. Schuppers, Orthopedisch chirurg
Opgeleid in Amsterdam, werkzaam in Hengelo.

"De meeste kinderorthopedische consulten in perifere ziekenhuizen gaan over relatief onschuldige afwijkingen zoals platvoeten, afwijkend looppatroon, X-benen enzovoort. Vaak is geruststelling voldoende, en willen ouders vooral bevestigd zien dat zij niet nagelaten hebben eventuele problemen bij hun nu nog groeiende kinderen onder de aandacht te brengen voordat het te laat is.

Veelal vinden de ouders het prettig de informatie die tijdens het spreekuur gegeven is nog ergens na te kunnen lezen. Het risico van internet is het overspoeld raken met teveel en soms tegenstrijdige informatie. Ik hoop eraan te kunnen bijdragen dat ouders op een overzichtelijke en begrijpelijke manier aan voor hen zinvolle informatie komen."

(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Kinderorthopedie.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)